W rabarbarze

Składniki:

  1. 4 jajka
  2. 3/4 szklanki cukru
  3. 1/2 szklanki oleju
  4. 1,5 szklanki mąki
  5. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  6. 50 dkg rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Białka ubijamy na pianę i dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka. Dodajemy do tego olej i miksujemy. Kolejnym składnikiem będzie wcześniej wymieszana mąka z proszkiem do pieczenia. Tak gładką masę dajemy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem.  Na koniec dodajemy pokrojony w plasterki rabarbar  tylko najlepiej „wciskać ” go dosyć głęboko w ciasto. Pieczemy przez  godzinę w 170°C.

 

IMAG0574

Reklamy

4 uwagi do wpisu “W rabarbarze

  1. Fajne, smaczne .szybkie, tanie…. Zawsze się udaje!! Polecam…Piekę „na okrągło” z innymi owocami też

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s