Coś się pokręciło

Ostatnio pojawiły się u mnie małe zawirowania życiowe, przez co nie było natchnienia na gotowanie. Dobra może nie tylko na gotowanie jak na pisanie. No to zobaczmy co tutaj mamy 🙂

 

Składniki:

-5 kotletów schabowych
-plastry sera gouda
-1 jajko
-bułka tarta
-pieprz, sól
-olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety musimy niestety rozbić  bardzo cieniutko tak maksymalnie na 5mm. Jest to niestety bardzo trudne i szczerze przy drugim kotlecie już miałam dość. Abstrahując od tego rozbijanie kotletów polecam w folii by nie niszczyć włókien mięsa. Gdy wszystkie kotlety już rozbijemy, musimy je doprawić solą i pieprzem i położyć na nich plaster sera i zawinąć. Następnie robimy jak zwykła kotlety schabowe. Czyli moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w panierce. Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor a następnie wkładamy do piekarnika w żaroodpornym naczyniu na 10 minut w 180 C .

IMAG0470

 

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Coś się pokręciło

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s