W Coli

Moj kochany misiek jak zawsze wpada na milion różnych pomysłów. Tak samo wczoraj wpadł na pomysł bym upiekla mięso z czymś co bardzo lubi. A mianowicie z cola. No cóż. Dla mnie jest to raz niezdrowe a dwa słodkie do mięsa.Ale coś tam wyszło.

Składniki:
1kg szynki
100ml coli
2 lyzeczki pieprzu
Koło 2 łyżeczek soli
4 ząbki czosnku
2 listki laurowe
Kilka ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Można zrobić to na dwa sposoby. Albo mięso wcześniej marynujemy czyli jakąś godzinę wcześniej. Lub od razu wstawiamy do piekarnika. Ja preferuje pieczenie od razu, gdyż nie lubię sie wracać do kuchni 50 razy.
Mięso kroimy na kawałki. Następnie w żaroodpornym naczyniu mieszamy przyprawy z cola i wkładamy tam nasze kawałki mięsa. Pieczemy przez godzinę do półtorej pod przykryciem w temp 150-180C.

image

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s