Ava

składniki:

  1.  1 avokado
  2.  180 g suchego spaghetti
  3. 1  pierś z kurczaka
  4. 1 łyżka pesto z bazylii
  5. sok z połowy cytryny
  6. 1- 2 ząbki czosnku
  7. 2 łyżki oliwy
  8.  50 ml lub więcej mleka
  9. sól, pieprz, suszona bazylia,  łyżka oliwy do marynaty

Pierś natrzeć oliwą, następnie przyprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Odstawić. Awokado obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do miski. Dodać 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, pesto i przeciśnięty przez praskę lub posiekany bardzo drobo czosnek. Wszystko zmiażdyć lub zblendować. Do masy dodać tyle mleka, żeby jej konsystencja była gęsta ale lejąca się- sos powinien wolno i dużymi kleksami spadać z łyżki.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić makaron i ugotować al dente.
W czasie, kiedy makaron się gotuje, rozgrzać patelnię grillową i grillować mięso z obydwu stron do czasu, kiedy będzie gotowe- ok 7- 10 minut. Gotowe mięso odłożyć na ręcznik papierowy i zostawić na 4- 5 minut.
Sos podgrzać na patelni, następnie bezpośrednio z garnka wrzucić ugotowany makaron. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do przygotowanych talerzy przełożyć makaron. Pierś pokroić w 1- centymetrowe paski i ułożyć na makaronie. Udekorować natką pietruszki, Podawać od razu917f9d74ae273e79b23c21a6302cbdac

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s