Czosnek z szynką

Składniki:

  1. cebula
  2. 4 łyżki oleju
  3. 20 dag szynki
  4. 5-6 główek czosnku
  5. 1 szklanka bulionu
  6. łyzeczka masła
  7. łyżeczka mąki
  8. pół szklanki mleka
  9. sól

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy ole w wysokim rondelku i szklimy cebulę, dodajemy do tego pokrojoną w plasterki szynkę i chwilę dusimy. Czosnek obieramy, kroimy i dodajemy do rondelka. Następnie dodajemy bulion i dusimy przez 15 minut.  Przygotowujemy w tym czasie zasmażkę z masła, mąki i mleka. Dodajemy do rondelka i gotujemy przez 2-3 minuty. Idealne do pieczywa.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s