Gałki z kurczaka

Składniki:

  1. 3 piersi z kurczaka
  2. 3 łyzki ryżu
  3. 10 dag groszku konserwowego
  4. 5 dag szynki
  5. 15 dag pieczarek
  6. 4 łyżki majonezu
  7. 4 łyżki jogurtu naturalnego
  8. sok z cytryny
  9. sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy. Nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny. Następnie pieczemy przez 20 minut z obu stron albo krócej. Ryż gotujemy. W tym czasie myjemy pieczarki,obieramy i smażymy na maśle. Ryż, mięso, pieczarki i groszek mieszamy i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą. Formujemy kulki. Jogurt wymieszany z solą i cytryna może posłużyć nam jako dresing na kulki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s