Schowane

Składniki:

  1. 4 jabłka
  2. jajko
  3. szklanka zsiadłego mleka
  4. mąka
  5. cukier puder
  6. tłuszcz

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i wydrążamy pestki. Następnie kroimy w plastry. W misce wlewamy zsiadłe mleko do niego dodajemy żółtko i teraz najtrudniejsze musimy dodać tyle mąki by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Ubijamy pianę z białka i dodajemy ją do wymieszanego ciasta. Moczymy w cieście jabłka obtoczone w mące by ciasto lepiej do nich przylegało. I smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu.

9686547867

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s