Namiętność

Składniki:

40 ml szkockiej whisky

  1. 10 ml czerwonego wermutu
  2. 10 ml wytrawnego wermutu
  3. około 15 kropel likieru benedictine
  4. skórka z cytryny

 

Sposób przygotowania:

 

Do szklanicy barmańskiej wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy likier, wermuty i whisky. Mieszamy składniki i przecedzamy do kieliszka koktailowego. Na koniec skraplamy sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej.

 

spring-dance-3

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Namiętność

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s