Nie kwaś się

Składniki:

  1. 0,5kg kapusty
  2. 0,5kg kapusty kiszonej
  3. 40 dag wędzonego boczku
  4. 2 marchewki
  5. 1/4 selera
  6. cebula
  7. łyżka mąki
  8. lisć laurowy
  9. ziarna pieprzu
  10. sól

Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy zalewamy 2,5l wody dodajemy do tego boczek, pokrojoną w kostkę włoszczyznę  i przyprawy. Gotujemy koło godziny pod przykryciem. Po tym czasie wyjmujemy boczek i kroimy go w kostkę, podsmażamy go na patelni razem z cebulą, dodajemy do tego mąkę i smażymy do zarumienienia. I dodajemy do zupy.

 

pt94654643

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s