Jesienne placki

Składniki:

  1.  2 szklanki mąki pszennej
  2.  2 jajka
  3.  2 łyżki oleju
  4.  3 łyżki cukru
  5.  1 op. cukru waniliowego
  6.  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  7.  szczypta soli
  8.  1,5 mleka-
  9.  1 szklanka jagód lub borówek

Sposób przygotowania:

W misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, solą, dokładnie miksujemy. Dodajemy owoce, delikatnie mieszamy łyżką. Jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej odmrozić i pozbyć się nadmiaru wody.  Placuszki smażymy na suchej patelni lub z odrobiną oleju, podajemy z ulubionymi dodatkami.

Jesienne placki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s