Muffiny pod kwiatem

Składniki:

  1. 4 banany
  2. 100g masła
  3. 100g cukru
  4. jajko
  5. 370g mąki
  6. łyżeczka sody oczyszczonej
  7. dwie łyżki mocnej kawy (zapażonej )
  8. 250g rozdrobnionych orzechów włoskich
  9. 20g gorzekiej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180C.  Masło rozpuszczamy w garnuszku. Banany rozgniatamy widelcem. W misce mieszamy rozgniecione banany z roztopionym masłem. Następnie do powstałej masy  dodajemy  cukier, jajko,  kawę, sodę i wszystko razem mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy pokruszone orzechy i posiekaną czekoladę.
Nakładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 25-30 minut. Muffiny nie są bardzo słodkie więc można je ozdobić piankami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s