Sweet blue

Składniki:

Muffiny:

  1. 150g mąki
  2. 4 łyżki kakao
  3. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  4. 1/8 łyżeczki soli
  5. 60g masła
  6. 1 łyżka miodu
  7. 125g cukru
  8. 1 jajko
  9. 90ml mleka
  10. 1/3 gorzkiej czekolady

Krem:

  1. 300g cukru pudru
  2. 125g masła
  3. 2 łyżki mleka
  4.  niebieski barwnik

Sposób przygotowania :
Wymieszać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. W innej misce utrzeć masło z cukrem i miodem. Dodać jajko i zmiksować. Dodawać mieszankę z mąką na przemian z mlekiem i miksować. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wmieszać czekoladę, startą na tarce o grubych oczkach. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i piec 23 minuty w 180 stopniach. Muffinki odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ubić w misce masło, aż stanie się kremowe. Cały czas miksując, dodawać stopniowo cukier puder. Dodać mleko i barwnik i miksować tak długo, aż krem będzie gładki. Przełożyć go do rękawa cukierniczego i wyciskać na ostudzone muffinki. Wstawić do lodówki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Sweet blue

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s