Sałatka eko.

Jest to dosyć niespotykana sałatka. Sama byłam zaskoczona tym jak wyszła.

Składniki:

  1. Sałata lodowa
  2. garść pestek dyni
  3. olej lniany
  4. kiełki rzodkiewki
  5. szynka z indyka
  6. pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Sałatę płuczemy i delikatnie odrywamy listki (w całości), by powstały łódeczki.

Na rozgrzanej suchej patelni prażymy pestki dyni. Aż zaczną „podskakiwać”.  Pestki przesypujemy do naszych łódeczek. Po czym na tej samej patelni podsmażamy kiełki. Tylko chwilkę by lekko się zarumieniły. Szynkę kroimy w kostkę. I wszystkie składniki układamy do łódeczek polewamy łyżeczką oleju lnianego i doprawiamy solą i pieprzem.

Świetna sałatka jako dodatek do weekendowego grillowania. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Sałatka eko.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s