Cukinia po prowansalsku

Składniki:

  1. 2 pomidory
  2. 3 cukinie
  3. łyżeczka oliwy z oliwek
  4. cebula
  5. 2 ząbki czosnku
  6. zioła

 

Sposób przygotowania:

Na oliwie smażymy posiekaną drobno cebulę i czosnek, aż się zarumieni. Cukinie myjemy i kroimy w cienkie talarki i dodajemy na patelnie. Dusimy przez 3 minuty. W tym czasie parzymy pomidory i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w dużą kostkę i dodajemy do cukinii. Dusimy przez 15 minut. Doprawiamy ziołami i szczyptą soli. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s