Groszkowa zupa

Składniki:

  1. 25g włoszczyzny
  2. 50g groszku
  3. szklanka mleka
  4. łyżka mąki ziemniaczanej
  5. pieprz, sól, szczypta wegety

 

Sposób przygotowania:

W niewielkiej ilości wody gotujemy włoszczyznę i groszek. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy je blenderem. Do szklanki z mlekiem dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Tak przygotowany „roztwór” dodajemy do naszej zupy i zagotowujemy. Gdyby zupa była za gęsta dodajemy trochę mleka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Groszkowa zupa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s