Ptysiowe muffiny

Składniki:

  1. 1 szklanka mąki pszennej
  2. 1 szklanka mleka
  3. pół łyżeczki soli
  4. 3 duże jajka
  5. 2 łyżki roztopionego masła
  6. laska wanilii

Wykonanie:

Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej masy.Możemy także do ciasta dodać pokruszoną czekoladę. Przygotowujemy metalową formę na muffiny  przez  wysmarowanie jej masłem. Napełniamy je  do połowy i pieczemy w temperaturze 150C przez 40 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Ptysiowe muffiny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s