Kurczak na kapuście

Składniki:

  1. 1/2 pora
  2. 2 marchewki
  3. mała kapusta pekińska
  4. 4 piersi z kurczaka
  5. łyżeczka oliwy z oliwek
  6. skoncentrowany sok jabłkowy
  7. 3 goździki
  8. liść laurowy
  9. sól pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy  i kroimy w talarki. Por siekamy. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i podsmażamy por po czym dodajemy marchewkę i wszystko dusimy przez 5 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Do warzyw dodajemy posiekaną kapustę pekińska i zalewamy sokiem po czym dodajemy goździki i liść laurowy. Dusimy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy mięso i wyciągamy liść laurowy. W razie potrzeby dodajemy troszkę wody. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s