Schab w mleku

Składniki :

  1. 4 kawałki schabu
  2. 3 marchewki
  3. cebula
  4. 4 ząbki czosnku
  5. 0,5l mleka
  6. sól
  7. pieprz
  8. oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Marchewki myjemy obieramy i kroimy w grube talarki. Cebule i czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni dodajemy około łyżeczki oliwy z oliwek i na niej smażymy warzywa przez chwilę by nabrały koloru po czym je dusimy. W tym samym czasie mięso tłuczemy, doprawiamy solą i pieprzem (porządnie ,ale nie w nadmiarze) i je podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do naczynia żaroodpornego dodajemy warzywa i mięso po czym wszystko zalewamy mlekiem. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180C. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s