Gulasz na ostro

Składniki:
  1. 600g wieprzowiny
  2. 1 duża cebula
  3. 6 ząbków czosnku
  4. 3 marchewki
  5. 2 małe ziemniaki
  6. świaża  papryka chilli
  7. pół łyżeczki papryki słodkiej
  8. pół łyżeczki papryki ostrej
  9. pieprz sól
  10. woda
  11. kilka łyżek oliwy

 

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na drobną kostkę. Mięso połączyć z 2 łyżkami oliwy, dodać przyprawy.Odłożyć na pół godziny do lodówki.Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić. Rozgrzać patelnię z resztą oliwy. Mięso podsmażyć na dość mocnym ogniu ze wszystkich stron przez kilka minut, pilnować by się nie przypaliło.Dodać cebulę,  pokrojona w talarki marchewkę i ziemniaki całość zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem przez około 40 minut. W międzyczasie dolewać wody.W razie konieczności doprawić jeszcze sola i pieprzem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s