Grillowany croissant

Składnik:

  1. pół tabliczki gorzkiej czekolady
  2. dżem malinowy
  3. 250g świeżych malin
  4. 4 croissanty (własnej roboty lub sklepowe)

Sposób przygotowania:

Croissanty przekrawamy na pół, smarujemy dżemem i  kładziemy na to po kostce czekolady. Maliny płuczemy osuszamy i układamy do środka rogalika. Folie aluminiową smarujemy odrobiną tłuszczu i zawijamy przygotowane wcześniej croissanty. Grillujemy je na świeżym powietrzu lub w piekarniku w  temperaturze 180C przez około 10 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

4 uwagi do wpisu “Grillowany croissant

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s