Kobieta na Marsie

Szczerze. Znudziły mi się ukochane przez moich chłopaków piure  z ziemniaków. Czyż to nie za bardzo monotonne ? Tak co dzień. No dajcie spokój. Trzeba chyba spróbować czegoś innego. Może ziemniaki zapiekane z piure  z awokado ?

Składniki:

  1. 6 ziemniaków
  2. łyżeczka oliwy z oliwek
  3. awokado
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 1 chili
  6. Marchewka
  7. Sól
  8. Pieprz
  9. Gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w talarki. Następnie na patelni z oliwą smażymy pokrojone ziemniaki przez około 10 minut, aż się przyrumienią z obu stron. Następnie do nagrzanego piekarnika wkładamy nasze ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 20 minut w 150C.  Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wyjmujemy miąższ. Następnie z wyciśniętymi w prasce ząbkami czosnku ugniatamy awokado. Dodajemy do piure posiekane chili, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej . Podajemy z ziemniakami i startą marchewką.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s