Zapiekane naleśniki

Składniki:

Naleśniki razowe:

  1. 2 jajka
  2. 1 szklanka mleka
  3. 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  4. 1,5 szklanki mąki pszennej razowej
  5. 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
  6. 2 łyżki oleju

Nadzienie:

  1. szpinak
  2. pomidor
  3. 2 łyżki jogurtu naturalnego
  4. 1/4 szklanki startego sera cheddar
  5. puszka kukurydzy
  6. sól, pieprz, czosnek, gałka muszkatołowa

Naleśniki: Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy w większej misce za pomocą trzepaczki/ miksera. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron

Naleśniki wkładamy do wcześniej lekko posmarowanych oliwą z oliwek foremek na muffinki i podpiekamy ok 3 minut w piekarniku w temperaturze 180C.

W tym czasie do jogurtu dodajemy starty ser, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Szpinak parzymy w wrzątku. W miseczce mieszamy szpinak, kukurydzę , pokrojony w kostkę pomidor (lub inne ulubione warzywa) i mieszamy z naszym sosem. Następnie wkładamy tak przygotowane warzywa do naszych podpieczonych naleśników. Możemy wierzch posypać serem. Po takim przygotowaniu podpiekamy je jeszcze przez 2 minuty w 180C.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s