Penne carbonarra

Składniki:

  1. 400g penne
  2. 1 brokuł
  3. 1 pierś z kurczaka
  4. 1/3 szklanki sera cheddar
  5. 1/3 szklanki sera gouda
  6. 5 łyżek j. naturalnego
  7. 1 łyżka śmietany
  8. świeżo mielony pieprz
  9. chilli
  10. sól

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy solą i pieprzem. Z brokuła wycinamy różyczki i wrzucamy do wrzątku na 2 minuty. Odcedzamy. J. naturalny i śmietanę mieszamy z startymi serami i dodajemy zmielone chilli. Następnie gotujemy penne na al-dente.  Kurczaka podsmażamy na oleju lub bez i dodajemy do niego różyczki brokuła. Tak przez 5-7 minut. Następnie kluski i zalewamy j. naturalnym. Gotujemy to jeszcze przez 15 minut. I doprawiamy do smaku solą i pieprzem.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s