Śliwkowa kruchość

Składniki:

  1. 250 g margaryny
  2. 1 kg mąki
  3. 1-2 łyżki oleju
  4. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. jajko
  6. pół szklanki cukru
  7. słoik powideł śliwkowych

Sposób przygotowania:

Z mąki, margaryny, jajka, proszku do pieczenia, cukru i oleje ,szybko wyrabiamy ciasto. Zwykłe kruche. Gdy ciasto będzie jednolite odkładamy je do lodówki na 15 minut. Po upłynięciu wyznaczonego czasu, rozwałkowujemy ciasto na kształt koła i kroimy na 8-10 kawałków. Na najszerszej części naszego trójkąta kładziemy łyżkę powidła i delikatnie zawijamy. Rogaliki pieczemy przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200C.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Śliwkowa kruchość

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s