La’ chińszczyzna

Dzisiaj w zamrażalniku pozostały mi ciekawe składniki: żurawina, piersi z kurczaka, lody, arbuz i chińszczyzna. Wymarzone składniki.

Postanowiłam ,więc pobawić się chińszczyzną i oto co mi wyszło. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

  1. 1 opakowanie chińszczyzny
  2. 2 piersi z kurczaka
  3. czosnek
  4. sos sojowy
  5. pieprz
  6. sól

Sposób przygotowania:

Mięso rozmrażamy i kroimy w talarki. Następnie robimy marynatę: z trzech wyżek sosu sojowego, 2 ząbkach czosnku zmiażdżonego w prasce, solą i pieprzem. Mięso marynujemy przez godzinę. Po godzinie smażymy mięso na teflonowej patelni. W tym samym czasie na drugiej patelni przyrządzamy chińszczyznę. Gdy mięso się przypiecze dodajemy je do naszej chińszczyzny. Wszystko pokrapiamy jeszcze odrobiną sosu sojowego. Podajemy np. z brązowym ryżem, gotowanym z zielem angielskim i liściem laurowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s