Zmielona roślinka

Składniki

  1. 2 łyżki (30 ml) oliwy
  2. pęczek dymki
  3. pęczek mięty
  4. 500g mrożonego lub świeżego groszku
  5. 2 duże kawałki masła
  6. sól i pieprz

Przygotowanie
Dymkę obrać, odciąć korzonki i końce szczypioru. Pokroić na cienkie plasterki. Oberwać listki mięty z łodyżek i grubo posiekać. Rozgrzać oliwę w rondlu i wrzucić dymkę. Smażyć na małym ogniu ok. minuty, dodać miętę, zamieszać i smażyć kolejną minutę. Dodać groszek i mieszając smażyć około 2 minut, potem przykryć i dusić ok. 12 minut. Przełożyć groszek do malaksera i zmiksować, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Ewentualnie można użyć tłuczka do ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem._Olympus Digital Camera

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Zmielona roślinka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s