Reggae

Składniki

  1. 1 szklanka ryżu basmati albo zwykłego białego długoziarnistego
  2. 800 g pomidorów z puszki w całości
  3. 1 szklanka czarnej fasoli z puszki, osączonej z zalewy i przepłukanej
  4. 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  5. 1 mała papryczka (cubanella albo chili), drobno posiekana
  6. 2 dymki, posiekane na drobne kawałki
  7. ¼ szklanki świeżej kolendry, drobno posiekanej
  8. 1 łyżeczka soli
  9. szczypta pieprzu

Przygotowanie

Włóż do średniego rondla ryż, pomidory i fasolkę. Dopraw zielem angielskim, solą i pieprzem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 20 min). Wymieszaj widelcem, żeby ryż nie zbił się w zwartą masę. Przed samym podaniem dodaj dymkę oraz kolendrę i starannie wymieszaj.reggae

http://http://www.youtube.com/watch?v=nHC5OmF0evM

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Reggae

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s