Ratatuja

Składniki

  1. 2 łyżki oliwy
  2. 2 cebule, posiekane
  3. 1 główka czosnku, ząbki obrane i pokrojone na plasterki
  4. 5 pomidorów, bez skórki, pokrojonych
  5. 1 bakłażan, pokrojony na plastry, osolony, opłukany po pół godzinie
  6. 1 zielona papryka, pokrojona
  7. 1 cukinia, pokrojona w paski
  8. 1 łyżka suszonego oregano
  9. sól i pieprzPrzygotowanie
    Rozgrzej średni rondel na dużym ogniu. Dodaj oliwę i cebulę. Gdy się zezłoci, dodaj czosnek. Podsmaż mieszając, a następnie dodaj pomidory, bakłażana, paprykę, cukinię i oregano. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (ok. 20 min)._Olympus Digital Camera
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s