cobba

Składniki:

  1. 200 g liści szpinaku
  2. 2 puszki czerwonej fasoli, odsączonej i przepłukanej
  3. 2 kostki wędzonego tofu, pokrojonego w kostkę
  4. 4 dojrzałe pomidory
  5. słoiczek czarnych oliwek
  6. opakowanie kostki sojowej, namoczonej w bulionie, obtoczonej w mące wymieszanej w „przyprawą do kurczaka”
  7. 2 awokado pokrojone w kostkę
  8. około szklanki ulubionych kiełków

Sos:

  1. 3 łyżki octu balsamicznego
  2. 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  3. 2 łyżeczki musztardy np. sarepskiej
  4. 1 roztarty ząbek czosnku
  5. 1/2 – 2/3 łyżeczki soli morskiej
  6. 1/2 łyżeczki cukru
  7. 1/4 łyżeczki pieprzu
  8. 2 łyżeczki ziół prowansalskich lub bazylii lub majeranku
  9. 1/2 szklanki oleju z pestek winogron

Wszystkie składniki sosu umieszczamy w pojemniku i wstrząsamy nim kilkakrotnie, tak aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły i powstał sos o jednolitej konsystencji.Winegretem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, mieszamy.Polecam też pomieszać niszcząc pięknie ułożone warstwy, aby ułatwić zasmakowania całości, a nie tylko wierzchnich warstw._Olympus Digital Camera

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s