Wulkany czekolady

Składniki:

  1. 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  2. 2 łyżki kakao
  3. 2 łyżeczki sody
  4. ok 400 ml mleka
  5. 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia
  6. 250g mąki
  7. 1,5 szklanki oleju
  8. 1 jajko
  9. 2 łyżki cukru

Składniki;

W pierwszej misce mieszamy suche składniki (soda,mąka, kakao, proszek do piecznia, cukier) następnie dodajemy jajko, olej i mleko. Mieszamy do uzyskania jednolitej lekko gęstej konsystencji. Ciasto wlewamy do foremek  na muffinki i na wierzch kładziemy pokruszoną czekoladę. Wkładamy na ok 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 150C.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Wulkany czekolady

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s