Malinowe maleństwa

Składniki:

  1. ½ szklanki roztopionego masła
  2. 2½ szklanki mąki
  3. 2 łyżki cukru
  4. 1 szklanka mleka
  5. 1 jajko, średniej wielkości
  6. 1 szklanka mrożonych malin
  7. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  8. ¾ łyżeczki soli

Sposób przygotowania

W misce połączymy  mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Do oddzielnej miski dodajemy   jajko, mleko i masło i mieszamy.  Następnie mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Na końcu dodajemy maliny i rozprowadzamy je w masie . Pieczemy  w temperaturze 190°C przez  25 minut.

Upieczone maliny można podawać z konfiturą malinową.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s