Korzenne muffiny

Składniki:

  1. 300g mąki pszennej
  2. 2 łyżeczki do pieczenia
  3. 2 łyżeczki cynamonu
  4. 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  5. 1/2 łyżeczki nasion zielonego kardamonu, utłuczonych w moździerzu
  6. 1 łyżka jasnego miodu
  7. 220g naturalnego jogurtu
  8. 2 jajka
  9. 120g stopionego masła

Sposób przygotowania :
Rozgrzać piekarnik do 190 st. C.
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w misce. W drugiej misce połączyć przyprawy i miód. Jajka roztrzepać z jogurtem i przestudzonym masłem  a następnie wmieszać suche składniki. Połączyć za pomocą łyżki – nie miksować.
Formy do muffinów wypełnić papilotkami.. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20 minut . Ostudzić na kratce.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s