Zupa rozgrzewająca

_Olympus Digital CameraSkładniki:

  1. 1 kg ziemniaków
  2. pietruszka
  3. cebula
  4. chrzan tarty – wg upodobania do
  5. ostrości pół lub cały mały słoiczek
  6. 1 szkl mleka lub pół szkl śmietany
  7. sól
  8. pieprz
  9. 7-8 szt ziela angielskiego
  10. Liść laurowy
Sposób przygotowania:

Ziemniaki, pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, laur i gotujemy.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i chwilkę szklimy na maśle,dodajemy do zupy i gotujemy. Kiedy warzywa w zupie będą miękkie dodajemy mleko i chrzan, sól, pieprz.

Doprawiamy do smaku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s