Halloween

Składniki:

5 średnich jabłek
450g miękkich cukierków karmelowych
2 łyżki wody

Sposób przygotowania:
1. Umyć i dokładnie osuszyć jabłka, wbić w nie drewniany szpikulec. Moze to być także patyczek do szaszłyków jeżeli jabłka są małe
Powoli ogrzewać cukierki  karmelowe w kąpieli wodnej aż powstanie jednolita gładka masa . Następnie zanurzyć  jabłka w toffi i obracać je w nim jeżeli jabłka maja być całe w tym zanurzone.  Położyć na papierze do pieczenia a następnie umieścić w lodówce do stwardnienia.

Szybka rzecz na Halloween-owe  przyjęcie.

 

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Halloween

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s