Bezowe duszki

Dzisiaj Halloween. Święto przybyłe z United States of America.  Coraz częściej świętowane w Polsce. Skoro dzisiaj mamy jeszcze kilka godzin do owego „świętowania” warto postarać się urozmaicić nasze przyjęcie o jakieś zabawne, straszne potrawy.

A oto prosty sposób na bezy.

Składniki:

  1. 2 białka
  2. 6 łyżek cukru
  3. czekoladowe kuleczki
  4. sok z cytryny 1 łyżeczka

Sposób przygotowania :

Ubijamy białka na sztywną pianę. Cały czas ubijając dosypujemy cukier.
Na koniec dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Wykładamy bezę na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą szprycy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Natychmiast obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez pół godziny do godziny. Gdy bezy lekko ostygną delikatnie kładziemy na nich czekoladowe kuleczki. I tak oto powstały nasze duszki.OLIMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Bezowe duszki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s