Tyraj misiu

Dzisiaj wcześniej obiecane tiramisu. Jest to świetny, smaczny deser a przy okazji szybko się robi ale jednak trzeba trochę poczekać. Jest idealny dla zapracowanych, leniwych i cierpliwych.

Składniki:

  1. 1 opakowanie biszkoptów podłużnych (lub własny biszkopt uprzednio upieczony )
  2. 450 g serka mascarpone
  3. 2 jajka
  4. 75g cukru
  5. 2 filiżanki mocnej kawy  ostudzonej
  6. kakao

Sposób przygotowania:
Żółtka oddziel od białek. Żółtka ubij z cukrem. Dalej miksując dodaj sera mascarpone.
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do kremu. Delikatnie wymieszaj.
Kawę przelej  do płaskiej miseczki. Biszkopty zanurzaj na krótko w kawie i układaj je  w naczyniu lub formie prostokątnej . Na biszkopty wyłóż połowę kremu. Kolejno układaj  zanurzone w kawie pozostałe biszkopty i resztę kremu.
Gotowe tiramisu wstaw do lodówki na co najmniej 3 godz. Przed podaniem posyp kakao.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Tyraj misiu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s