Diabelski ryż

Składniki:

  1. 200 g ryżu
  2. cebula
  3. 2 papryczki chilli
  4. papryka czerwona
  5. 2 ząbki czosnku
  6. imbir
  7. 2 jajka
  8. chilli w proszku
  9. bazylia
  10. sól

Sposób  przygotowania :

Ryż gotujemy na miękko ale nie rozgotowany. Na rozgrzanych w woku 3 łyżkach oleju smażymy posiekane cebulę i papryczkę chili. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek i doprawiamy imbirem. Całość smażymy przez minutę, po czym zsuwamy delikatnie warzywa na brzeg woka Roztrzepane jaja mieszamy z mielonym chili i solimy. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy do zgęstnienia i również zsuwamy na brzeg.  Na koniec rozgrzewamy wok i smażymy ryż przez 1-2 minut. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i posiekanymi listkami kolendry._9576565
Reklamy

5 uwag do wpisu “Diabelski ryż

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s