Czekoladowa noc

  1. 1½ szklanki mąki pszennej,
  2. 3 łyżek kakao,
  3. 1 łyżeczki sody oczyszczonej,
  4. 1 szklanki cukru,
  5. szczypty soli,
  6. 5 łyżek oleju rzepakowego,
  7. 1 łyżki octu,
  8. 1 szklanki wody,
  9. 1 łyżeczki aromatu waniliowego.

Sposób przygotowania:

Mąkę należy przesiać i połączyć razem z kakao, sodą, solą i cukrem. Następnie do ciasta dodajemy kolejno olej rzepakowy, ocet i aromat waniliowy. Kolejnym krokiem jest wlanie do naczynia 1 szklanki wody i powolne dodawanie do niej pozostałych składników. W trakcie tej czynności należy cały czas używać miksera. Kiedy już uzyskamy jednolitą masę, wystarczy przełożyć ciasto do formy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 30 minut._9654332

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Czekoladowa noc

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s