Sezamowa

Składniki:
  1. 3 łyżki sezamu
  2. pół łyżeczki imbiru300g maki
  3. jako + żółtko
  4. pół szklanki cukru
  5. 3/4 kostki masła
  6. Sól
Sposób przygotowania:
1. Mąkę mieszamy z jajkiem.
2. Do mąki i jajka dodajemy masło, cukier, imbir i sól, po czym zagniatamy ciasto.
3. Przygotowane ciasto owijamy folią, wkładamy do lodówki i chłodzimy przez 2 godziny.
4. Po wyjęciu z lodówki ciasto starannie rozwałkowujemy na stolnicy. Z placka o grubości 1 cm wycinamy kółka i przekładamy je na blachę wyłożoną pergaminem.
5. Każde ciastko smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem.
6. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C._887646
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s