Nadziane

szaszłykiSkładniki:

  1. 2 filety z kurczaka
  2. 2 kolorowe papryki (żółta, czerwona)
  3. cebula
  4. pieczarki
  5. cukinia
  6. 4 łyżki naturalnego jogurtu
  7. oliwa z oliwek
  8. 3 ząbki czosnku
  9. curry, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Cebulę, mięso, cukinię, pieczarki i paprykę kroimy na kawałki. Z jogurtu carry i  czosnku soli i pieprzu robimy marynaty. Jedna marynata jest z carry a druga z czosnkiem. Mieszamy je z mięsem, papryką, pieczarkami, cukinią i cebulą i marynujemy minimum przez godzinę. Następnie, na patyczki do szaszłyków, nakładamy na przemian cebulę, mięso i paprykę.Krótko podsmażamy na oliwie z oliwek. Następnie pieczemy w piekarniku nastawionym na 180C przez okolu 20 minut, obracając je co jakiś czas.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s