Mięsne kulki

Składniki :

  • 500 dag chudego mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 3 – 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz mielony , pieprz ziołowy , papryka słodka, liście laurowe
Przygotowanie:
  1. Do zmielonego mięsa dodajemy pokrojoną na drobno cebule
  2. Dosypujemy bułkę lub kasze i dokładnie wyrabiamy
  3. Wbijamy jajka – wyrabiamy
  4. Doprawiamy solą , pieprzem, papryką -wyrabiamy
  5. Wyrobione mięso bierzemy dużą łyżką , przekładamy na mokre ręce i wyrabiamy zgrabne kulki
  6. Wkładamy stopniowo do gotującej wody , którą posoliliśmy, dodaliśmy 2 liście laurowe
  7. Gotujemy przez 20-30 minut.
  8. Pulpety można posypać suszonym koperkiem

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Mięsne kulki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s