Najazd owsianki

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMężczyźni. Ach ci mężczyźni. Dla nich schabowy to jest „raj” a dla kobiet to tylko jedna wielka bomba kaloryczna. Czy można pogodzić te dwa światy ? Może uda się zaprowadzić pokój między Marsem a Wenus dzięki owsiance…

Oto nasz sprzymierzeniec w walce z kaloriami: „Schab w owsiance”. Brzmi dziwnie ? A jednak smakuje rewelacyjnie.

Składniki

  • 4 plastry chudego schabu
  • 5 łyżek owsianki
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, czosnek.

Sposób przygotowania:

Schab moczymy w mleku aby był miękki. Następnie tłuczemy go doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Moczymy w jajku a następnie w owsiance zmieszanej z mąką.
Na uprzednio posmarowanej cienką warstwą oliwy z oliwek blasze kładziemy nasze kotlety i pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180C-200C ,aż do zarumienienia.

Reklamy

5 uwag do wpisu “Najazd owsianki

  1. „Mężczyźni. Ach ci mężczyźni. Dla nich schabowy to jest “raj”…”
    Wypraszam sobie. A żeby nie być gołosłownym (i jako że zbieram się od jakiegoś już czasu), to w najbliższych dniach zrobię wpis kulinarny. Wszystko co „trawojady” lubią będzie: mąka pełnoziarnista, otręby, orzechy, itp., itd. 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s