Bare cookies

Składniki:

  • 210g mąki
  • 210g owsianki
  • 145 g masła
  • 90g cukru
  • 55g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 55g syropu klonowego
  • 110g posiekanych rodzynek
  • 75g posiekanej żurawiny
  • 50ml wody

Sposób przygotowania:

Wymieszać mąkę, owsiankę, masło, cukier, proszek do pieczenia i sól aż do uzyskania konsystencje bułki tartej. Następnie dodać syrop, rodzynki, żurawinę, wodę i wymieszać wszystko.

Zwinąć ciasto delikatnie w długą rurkę mniej więcej 5-7 cm średnicy. Zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok 30 minut. Ciasto pociąć w plasterki o grubości ok 1 cm. i ułożyć ciasta na papierze do pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 200C.Następnie zmniejszyć temperaturę do 175C i wsadzić ciasteczka. Piec przez 10-15 minut.

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Bare cookies

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s