Studencka uczta

Składniki:

  1. 1 kg ziemniaków
  2. 6 jajek,
  3. ½ kg pomidorów,
  4. 1 śmietany,
  5. 1 cebuli
  6. 1 młodej kapusty
  7. włoszczyzny
  8. 1 porcji rosołowej
  9. koperku, soli, pieprzu.

Sposób przygotowania:

Na bazie porcji rosołowej gotujemy lekki rosołek. Następnie dodajemy do niego obraną i pokrojoną włoszczyznę. Kolejnym krokiem jest dodanie poszatkowanej młodej kapusty. Tak przygotowaną zupę gotujemy do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie, a na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Przygotowanie drugiego dania rozpoczynamy od obrania ziemniaków. Możemy także ominąć ten etap i ugotować je w mundurkach. W tym czasie przyrządzamy pomidory ze śmietaną i cebulką. Wystarczy pokroić je w kawałki, dodać śmietany, posolić i popieprzyć do smaku. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy jajka sadzone z dodatkiem przypraw, które serwujemy z ziemniakami i pomidorami.tani_obiad

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Studencka uczta

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s