Nadziana pierś.

Składniki:

– dwie  pojedyncze piersi z kurczaka
– 200 gram chudego białego sera
– duży jogurt naturalny
– szczypta cynamony
– czosnek, sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Na teflonową patelnię włożyć biały ser, trochę posolić, dodać cynamon i pieprz. Smażymy ser do momentu, aż ser będzie lekko ciągnący. Piersi kroimy jak na cienkie kotlety i rozbijamy. Usmażony ser zawijamy w pierś jak roladę. Rolady wkładamy na rozgrzaną patelnie i zalewamy małą ilością gorącej wody. Przyprawiamy i przykrywamy. Gdy mięso zrobi się białe, zdejmujemy przykrywkę i smażymy aż woda nie odparuje. W międzyczasie jogurt mieszamy z czosnkiem, pieprzem, solą, oregano i tak przygotowanym jogurtem zalewamy roladki. Na patelni trzymamy jeszcze przez około cztery minuty.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s