Łosoś.

Składniki

  1. łosoś
  2. cebula
  3. sól
  4. biały pieprz
  5. sos sojowy
  6. plasterki cytryny

Sposób przygotowania:

Łososia oczyścić z łusek i obrać z ości. Posolić, popieprzyć i zostawić do „przegryzienia” na min.30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik na 220st. Z folii aluminiowej wyciąć prostokąciki. Na środku prostokąta położyć 2 plasterki cytryny, na to położyć kawałek łososia, polać go 1 łyżeczką sosu sojowego i położyć cebulkę.

Zamknąć folię, tak aby było trochę wolnej przestrzeni nad łososiem, żeby para podczas pieczenia mogła sobie krążyć 🙂 Tak przygotowanego łososia położyć na brytfankę i wsadzić do pieca na 15 min. Po tym czasie przełączyć grzanie piekarnika na górne i odkryć górę „namiociku”. Wsadzić na 5min do przyrumienia cebulki.

 

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Łosoś.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s