Zawsze idealny piernik

Składniki:

1 szklanka miodu

1 szklanka oleju

1 szklanka herbaty

3 szklanki mąki

3 łyżeczki sody

4 jajka

przyprawa do piernika, aromat waniliowy, cynamon

pijane bakalie (suszone owoce wcześniej moczone w piwie przez noc).

 

Sposób przygotowania:

Jest prosty jak bułka z masłem. Wystarczy tylko wszystkie składniki połączyć w misce miksując aż do uzyskania jednolitej masy. Piec przez 40 minut w temperaturze 150C.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s