Zakręcone kluski

Któż nie lubi spaghetti ?

Ja w pewnym momencie powiedziałam kategoryczne NIE dla sosów kupowanych w sklepach. Postanowiłam sama stworzyć coś ale sos.

 

Do dzisiejszego obiadu potrzeba:

  1. 500g makaronu typu spaghetti
  2. 350g mięsa mielonego
  3. jeden koncentrat pomidorowy
  4. łyżeczka oliwy z oliwek
  5. trzy duże pomidory
  6. 3 ząbki czosnku
  7. jedną cebulę
  8. sól, pieprz, zioła prowansalskie, świeżą  bazylie.

Makaron gotujemy na al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy z oliwą z oliwek pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gdy cebula i czosnek się podrumienią dodajemy mięso i smażymy aż nabierze złoto brązowego koloru. W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z 2/3 szklanki wody i dodajemy do tego ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Tak przygotowany sos zalewamy mięso na patelni i zagotowujemy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s